Nutriční hodnoty (Pyré z brambor, grilovaného lilku a cukety)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 022 kJ / 961 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,13 g |
| Tuky | 82,47 g |
| – nasycené | 53,14 g |
| – nenasycené | 28,08 g |
| –– mononenasycené | 26,02 g |
| –– polynenasycené | 2,06 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 9,87 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 903 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 43,55 g |
| – cukry | 7,01 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 lilky | Lilek čerstvý | |
| 3 lžičky 3 lžičky sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |
| 2 2 cukety +- 20 cm | Cuketa čerstvá | 200 g |
| 4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
| sůl do brambor a na lilek | Brambor zimní | |
| 2 2 větší jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 10 dkg 10 dkg másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| pepř dle chuti, kmín | Kmín | |
| koření na grilovanou zeleninu | Provensálské koření | |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky Vegety, Knoru a pod. | ||
| olivový olej dle potřeby | Olej olivový | |
| 1 plechovka 1 plechovka sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | |