Nutriční hodnoty (Pýchavka na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 454 kJ / 586 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,34 g |
| Tuky | 43,58 g |
| – nasycené | 21,75 g |
| – nenasycené | 19,79 g |
| –– mononenasycené | 15,06 g |
| –– polynenasycené | 4,73 g |
| ––– omega 3 | 1,33 g |
| Vláknina | 14,82 g |
| Cholesterol | 93 mg |
| Sodík | 128 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 25,64 g |
| – cukry | 15,66 g |
| ––– laktóza | 9,51 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150-200 g 150-200 g pýchavky | Hřib čerstvý | 175 g |
| 250 g 250 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 500 ml 500 ml ochuceného vývaru (hovězí, kuřecí) | Vývar masový | 500 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 cm plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 1/2 červené kapie | Paprika červená čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 1 lžička 1 lžička hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |