Nutriční hodnoty (Pětikoláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 978 kJ / 1 907 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,50 g |
| Tuky | 11,31 g |
| – nasycené | 2,57 g |
| – nenasycené | 5,38 g |
| –– mononenasycené | 3,18 g |
| –– polynenasycené | 2,20 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 11,25 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 107 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 399,45 g |
| – cukry | 132,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku krupicového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| rozpuštěné máslo | Máslo kravské | |
| hrnek hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| b) kakao (řezy, bábovka) | Kakao prášek | |
| c) mák | Mák modrý | |
| d) jablka a trochu trochu marmelády (jablkový dort) | Marmeláda jahodová | |
| e) syrová mrkev (mrkvové řezy) | Mrkev čerstvá |