Nutriční hodnoty (Svatebni naked cake)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 36 521 kJ / 8 729 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 275,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 190,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 84,90 g |
| Tuky | 167,19 g |
| – nasycené | 43,10 g |
| – nenasycené | 76,45 g |
| –– mononenasycené | 58,85 g |
| –– polynenasycené | 17,60 g |
| ––– omega 3 | 0,61 g |
| Vláknina | 25,47 g |
| Cholesterol | 5,21 g |
| Sodík | 5,63 g |
| Sůl | 5,66 g |
| Sacharidy | 1 517,87 g |
| – cukry | 891,48 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 10 vajec | Vejce slepičí | 700 g |
| 2 2 zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 3 hrnky 3 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
| 2 hrnky 2 hrnky cukru | Cukr bílý | 500 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička sody | Jedlá soda | 12 g |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 6 lžic 6 lžic cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 5 lžic 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 55 g |
| 3 kapky 3 kapky citronového aroma | Aroma citrónové | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 4 lžíce 4 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 44 g |
| 2 kapky 2 kapky mandlového aroma | Aroma mandlové | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |
| 1 1 mascarpone | Mascarpone | |
| 2 2 ricotty | Ricotta | |
| 1 1 tučný tvaroh | Tvaroh plnotučný | |
| 4 4 šlehačky v prášku | Šlehačka v prášku | |
| 0,5 l 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 3 3 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| ovoce | Jahody čerstvé | |
| čokoláda | Čokoláda mléčná 30% | |
| smetana na ganache | Smetana kravská sladká 12% | |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |