Nutriční hodnoty (Krakonošův bramborákový nákyp)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 13 219 kJ / 3 159 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 89,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,40 g |
| Tuky | 191,44 g |
| – nasycené | 86,63 g |
| – nenasycené | 90,33 g |
| –– mononenasycené | 76,40 g |
| –– polynenasycené | 13,93 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 41,80 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 7,08 g |
| Sůl | 17,96 g |
| Sacharidy | 220,30 g |
| – cukry | 48,75 g |
| ––– laktóza | 19,55 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 150 g 150 g žampionů | Žampion čerstvý | 150 g |
| 150 g 150 g slaniny | Špek | 150 g |
| 150 g 150 g eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
| 300 g 300 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 300 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| olej na vymazání | Olej řepkový |