Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Omáčky P a R (párková, pažitková, pikantní rybí, rajčatová se smetanou a rychlá rajská))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 015 kJ /
3 111 kcal
Bílkoviny99,24 g
– z toho živočišné bílkoviny74,42 g
– z toho rostlinné bílkoviny24,83 g
Tuky212,41 g
– nasycené128,20 g
– nenasycené78,99 g
–– mononenasycené67,27 g
–– polynenasycené11,72 g
––– omega 31,42 g
Vláknina33,17 g
Cholesterol 731 mg
Sodík 650 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy182,76 g
– cukry75,61 g
––– laktóza22,44 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 nožky párků Vepřové nožičky
80 g 80 g máslové jíšky Jíška máslová
vývar z masoxu Bujón hovězí
40 g 40 g sádla Sádlo vepřové 40 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
80 g 80 g kořenové zeleniny Mrkev čerstvá 80 g
4 lžíce 4 lžíce smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
mouka Mouka pšeničná hladká
200 ml 200 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
4 lžíce 4 lžíce smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
15 g 15 g mouky Mouka pšeničná hladká 15 g
10 g 10 g pažitky Pažitka čerstvá 10 g
5 g 5 g másla Máslo kravské 5 g
sůl Sůl mořská
300 g 300 g tresky Treska filet 300 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
60 g 60 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 60 g
olej Olej řepkový
150 g 150 g kořenové zeleniny Mrkev čerstvá 150 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
4 lžíce 4 lžíce smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
vývar z rybí kostky Vývar hovězí
sůl, pepř a cukr Cukr bílý
citrónová šťáva Šťáva z citrónu
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
50 g 50 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 50 g
cibule Cibule čerstvá
1/2 l 1/2 l vývaru z drůbeže Vývar hovězí 500 ml
500 g 500 g rajčat nebo konzerva rajčatového protlaku Rajče červené čerstvé 500 g
celý pepř, nové koření a bobkový list Bobkový list sušený
tymián Tymián sušený
cukr, ocet a sůl Ocet lihový
kelímek kelímek smetany Smetana kravská sladká 12%
0,5 l 0,5 l suga (nebo rajčata v plechu) Sugo
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
sůl a pepř Pepř černý
50 g 50 g bylinkového másla Máslo bylinkové 50 g
2 lžíce 2 lžíce červeného vína Víno červené suché 30 ml
cukr podle chuti Cukr bílý
chilli Chilli paprička sušená
1 lžíce 1 lžíce strouhané citrónové kůry Citronová kúra čerstvá 15 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.