Nutriční hodnoty (Omáčky P a R (párková, pažitková, pikantní rybí, rajčatová se smetanou a rychlá rajská))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 015 kJ / 3 111 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 74,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,83 g |
| Tuky | 212,41 g |
| – nasycené | 128,20 g |
| – nenasycené | 78,99 g |
| –– mononenasycené | 67,27 g |
| –– polynenasycené | 11,72 g |
| ––– omega 3 | 1,42 g |
| Vláknina | 33,17 g |
| Cholesterol | 731 mg |
| Sodík | 650 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 182,76 g |
| – cukry | 75,61 g |
| ––– laktóza | 22,44 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 nožky párků | Vepřové nožičky | |
| 80 g 80 g máslové jíšky | Jíška máslová | |
| vývar z masoxu | Bujón hovězí | |
| 40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 80 g 80 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 80 g |
| 4 lžíce 4 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 15 g 15 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 10 g 10 g pažitky | Pažitka čerstvá | 10 g |
| 5 g 5 g másla | Máslo kravské | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 300 g 300 g tresky | Treska filet | 300 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 150 g 150 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 lžíce 4 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| vývar z rybí kostky | Vývar hovězí | |
| sůl, pepř a cukr | Cukr bílý | |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| 1/2 l 1/2 l vývaru z drůbeže | Vývar hovězí | 500 ml |
| 500 g 500 g rajčat nebo konzerva rajčatového protlaku | Rajče červené čerstvé | 500 g |
| celý pepř, nové koření a bobkový list | Bobkový list sušený | |
| tymián | Tymián sušený | |
| cukr, ocet a sůl | Ocet lihový | |
| kelímek kelímek smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
| 0,5 l 0,5 l suga (nebo rajčata v plechu) | Sugo | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 50 g 50 g bylinkového másla | Máslo bylinkové | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce červeného vína | Víno červené suché | 30 ml |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| chilli | Chilli paprička sušená | |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhané citrónové kůry | Citronová kúra čerstvá | 15 g |