Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 3 761 kJ / 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,09 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,97 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,12 g |
Tuky | 41,49 g |
– nasycené | 20,52 g |
– nenasycené | 19,09 g |
–– mononenasycené | 16,67 g |
–– polynenasycené | 2,42 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 46,24 g |
Cholesterol | 89 mg |
Sodík | 5,11 g |
Sůl | 12,65 g |
Sacharidy | 91,79 g |
– cukry | 48,54 g |
––– laktóza | 6,73 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg dýně hokkaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | 1000 g |
1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
175 ml 175 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 175 ml |
1/3 lžičky 1/3 lžičky muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 1.666666716337204 g |
2 cm 2 cm zázvoru | Zázvor sušený | |
2 lžičky 2 lžičky kari koření | Kari | 10 g |
trochu trochu mletého pepře | Pepř černý mletý | |
1 cm 1 cm čerstvé kurkumy (nebo trochu sušené, nebo mix) | Kurkuma mletá | |
čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
čerstvá pažitka | Pažitka čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce másla (nejlépe přepuštěného) | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1,5 lžíce 1,5 lžíce podravky natur (nebo sůl) | Kořenící směs sypká | 22.5 g |