Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s mrkví)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie3 761 kJ /
899 kcal
Bílkoviny22,09 g
– z toho živočišné bílkoviny4,97 g
– z toho rostlinné bílkoviny17,12 g
Tuky41,49 g
– nasycené20,52 g
– nenasycené19,09 g
–– mononenasycené16,67 g
–– polynenasycené2,42 g
––– omega 30,23 g
Vláknina46,24 g
Cholesterol 89 mg
Sodík 5,11 g
Sůl12,65 g
Sacharidy91,79 g
– cukry48,54 g
––– laktóza6,73 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg dýně hokkaido Dýně Hokkaidó čerstvá 1000 g
1 l 1 l vody Voda 1000 ml
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
1 1 větší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
175 ml 175 ml zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 175 ml
1/3 lžičky 1/3 lžičky muškátového oříšku Muškátový oříšek 1.666666716337204 g
2 cm 2 cm zázvoru Zázvor sušený
2 lžičky 2 lžičky kari koření Kari 10 g
trochu trochu mletého pepře Pepř černý mletý
1 cm 1 cm čerstvé kurkumy (nebo trochu sušené, nebo mix) Kurkuma mletá
čerstvá bazalka Bazalka čerstvá
čerstvá pažitka Pažitka čerstvá
1 lžíce 1 lžíce másla (nejlépe přepuštěného) Máslo kravské 10 g
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml
1,5 lžíce 1,5 lžíce podravky natur (nebo sůl) Kořenící směs sypká 22.5 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.