Nutriční hodnoty (Omáčka z klouzků)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 353 kJ / 562 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,13 g |
| Tuky | 38,72 g |
| – nasycené | 23,95 g |
| – nenasycené | 13,63 g |
| –– mononenasycené | 10,55 g |
| –– polynenasycené | 3,08 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 29,50 g |
| Cholesterol | 68 mg |
| Sodík | 86 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 26,30 g |
| – cukry | 10,40 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 500 g 500 g (i více) klouzků | Klouzek obecný čerstvý | 500 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| ocet podle chuti | Ocet lihový | |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| kdo má rád, přidá kopr | Kopr nať čerstvý |