Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento sirup už dělám léta, pokud se dodrží postup a čistota láhví a víček, tak se nekazí. Je dost sladký,ale čaj už pak nesladím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

magdalenka

14. 6. 2015 21:00

hosta:u nás už sú. Ale my sme v teplej oblasti.

hosta

14. 6. 2015 18:58

Alena Urbančíková: to už jsou višně?:-O

Merylas

14. 6. 2015 18:45

Alena Urbančíková: Děkuji za zhodnocení receptu:-K

Alena Urbančíková

13. 6. 2015 13:23

josef:zrovna mám jednu várku hotovou. Višně jsem nevážila ale byly jich asi 4 litry odpeckovaných a z toho bylo 1,5 l čisté šťávy před vařením. Mám z toho 6 půllitorovek od fernetu. Láhve vypařím propláchn, rumem a plním asi 3 mm pod víčko. Uložím na deku ležmo a ještě dekou přikryji aby chladly pomaleji.Víčko se tak déle sterilizuje. Chce to hodně trpělivosti a všechno v naprosté čistotě. Žádné plísně pak nehrozí. Šťáva nebo sirup, jak chcete, je výborná. Myslím, že 8gramů na litr kyseliny citronové stačí. Alena.

Merylas

25. 5. 2014 07:40

josef: Zdravím, nemám určenou váhu višní, recept je napsaný na množství vylisované šťávy. Takže můžete použít libovolné množství višní a pak šťávu z nich odměřit a propočítat k tomuto množství cukr a kys. citronvou. Nevím, kolik je třeba višní na 1 lt šťávy, omlouvám se.:-K

josef

24. 5. 2014 18:04

krutilrychlov@seznam.czprosim a kolik kilo visni ma byt

Petr

13. 7. 2012 15:36

RiIiZA: soda by snad mohla pomoct, zkuste na troše sirupu, co to udělá... nebo sehnat další višně a udělat víc sirupu ;-)

RiIiZA

3. 7. 2012 22:06

Prosím o radu. Zkoušel jsem šťávu, ale trochu jsem se přepočítal v kyselině citrónové. Na jeden litr jsem dal 10* tolik, místo 10grymů jsem dal 100. Nejde nějakým způsobem neutralizovat, abych jí nemusel vyhazovat? Dalo to hodně práce, navíc to i něco stálo...

Merylas

12. 7. 2010 22:06

Petře, děkuji:-K Jsem moc ráda, že recept nezklamal:-)A jinak láhve od piva Bernard nemám, kupujeme Radegast:-))

Petr

11. 7. 2010 15:09

Výborný recept. Po roce jsem našel ve sklepě zapomenutou sklenici z loňska a sirup byl pořád výborný, nezrosovatěl, nezkazil se. Kromě sklenic jsem sirup dával i lahví od piva Bernard (se speciálním uzávěrem). Funguje to skvěle.

Merylas

6. 7. 2008 23:11

Hanika, jsem moc ráda, že chutná.

Hanika

6. 7. 2008 19:39

Višňový sirup jsem udělala podle návodu a je fakt dobrej:yes:

prokle

21. 6. 2008 08:18

Díky za recept, vypadá skvěle.:yes:

Merylas

17. 6. 2008 16:32

preclik, ano začne až od 1.7. Je to myšleno tak, že jsem s vložením receptu právě měla jěště počkat až na prázdniny ;-)

Olina-preclik

17. 6. 2008 15:06

Ale ta soutěž začne až 1.7.?! Nebo ne?:-O

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šťáva z višní třešňový sirup visnova stava třešnový sirup recept višňová šťáva recept třešňová šťáva domácí třešňový sirup domaci stava z visni recept na třešňový sirup šťáva z višní recept šťáva z višní za studena višňová šťáva za studena třešňová šťáva recept višně recepty třešňový sirup za studena domaci tresnova stava domácí višňová šťáva co udelat z visni výroba višnového sirupu recept na štávu z višní

Suroviny: višně, cukr krystal, kyselina citronová, griotka

TopRecepty.cz

Višňový sirup

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dy5