Višňový sirup

Merylas Kuchař:

Zavařeniny 17 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

Višně
cukr krystal nebo krupice
kyselina citrónová
můžeme přidat trochu aroma - v lahvičce s příchutí griotky nebo punče
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Višně propláchneme, rozmačkáme, můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit.

  2. Pak přes gázu, nebo řídké plátno vymačkáme. Štávu odměříme a dáme do větší nádoby, zahřejeme zhruba na 50 - 60°C a přidáme na 1 litr šťávy 1,70 kg cukru, 8 - 15 g kyseliny citrónové - čím je ovoce sladší, tím více kyseliny citrónové a můžeme přidat trochu aroma dle chuti.

  3. Zahřejeme na 85°C, mícháme, sbíráme pěnu. Ještě horké plníme do předehřátých láhví, zavíčkujeme, láhve položíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Tento sirup už dělám léta, pokud se dodrží postup a čistota láhví a víček, tak se nekazí. Je dost sladký,ale čaj už pak nesladím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Višňový sirup

  • magdalenka magdalenka

    hosta:u nás už sú. Ale my sme v teplej oblasti.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Alena Urbančíková: to už jsou višně?:-O

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Alena Urbančíková: Děkuji za zhodnocení receptu:-K

    Odpovědět

  • Alena Urbančíková Alena Urbančíková(neregistrovaný)

    josef:zrovna mám jednu várku hotovou. Višně jsem nevážila ale byly jich asi 4 litry odpeckovaných a z toho bylo 1,5 l čisté šťávy před vařením. Mám z toho 6 půllitorovek od fernetu. Láhve vypařím propláchn, rumem a plním asi 3 mm pod víčko. Uložím na deku ležmo a ještě dekou přikryji aby chladly pomaleji.Víčko se tak déle sterilizuje. Chce to hodně trpělivosti a všechno v naprosté čistotě. Žádné plísně pak nehrozí. Šťáva nebo sirup, jak chcete, je výborná. Myslím, že 8gramů na litr kyseliny citronové stačí. Alena.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    josef: Zdravím, nemám určenou váhu višní, recept je napsaný na množství vylisované šťávy. Takže můžete použít libovolné množství višní a pak šťávu z nich odměřit a propočítat k tomuto množství cukr a kys. citronvou. Nevím, kolik je třeba višní na 1 lt šťávy, omlouvám se.:-K

    Odpovědět

  • josef josef(neregistrovaný)

    krutilrychlov@seznam.czprosim a kolik kilo visni ma byt

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    RiIiZA: soda by snad mohla pomoct, zkuste na troše sirupu, co to udělá... nebo sehnat další višně a udělat víc sirupu ;-)

    Odpovědět

  • RiIiZA RiIiZA(neregistrovaný)

    Prosím o radu. Zkoušel jsem šťávu, ale trochu jsem se přepočítal v kyselině citrónové. Na jeden litr jsem dal 10* tolik, místo 10grymů jsem dal 100. Nejde nějakým způsobem neutralizovat, abych jí nemusel vyhazovat? Dalo to hodně práce, navíc to i něco stálo...

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Petře, děkuji:-K Jsem moc ráda, že recept nezklamal:-)A jinak láhve od piva Bernard nemám, kupujeme Radegast:-))

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Výborný recept. Po roce jsem našel ve sklepě zapomenutou sklenici z loňska a sirup byl pořád výborný, nezrosovatěl, nezkazil se. Kromě sklenic jsem sirup dával i lahví od piva Bernard (se speciálním uzávěrem). Funguje to skvěle.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Hanika, jsem moc ráda, že chutná.

    Odpovědět

  • Hanika Hanika

    Višňový sirup jsem udělala podle návodu a je fakt dobrej:yes:

    Odpovědět

  • prokle prokle

    Díky za recept, vypadá skvěle.:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    preclik, ano začne až od 1.7. Je to myšleno tak, že jsem s vložením receptu právě měla jěště počkat až na prázdniny ;-)

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    Ale ta soutěž začne až 1.7.?! Nebo ne?:-O

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo