Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Omáčky R, Ř a S (Robertova, ředkvičková, řeřichová, sardelková, sardelová se smetanou))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 998 kJ /
1 912 kcal
Bílkoviny35,60 g
– z toho živočišné bílkoviny15,62 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,98 g
Tuky122,51 g
– nasycené65,87 g
– nenasycené53,32 g
–– mononenasycené43,61 g
–– polynenasycené9,71 g
––– omega 31,15 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 261 mg
Sodík 557 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy147,48 g
– cukry32,33 g
––– laktóza20,88 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2,5 dl 2,5 dl základní hnědé omáčky
1 dl 1 dl bílého vína Víno bílé suché 100 ml
20 g 20 g másla Máslo kravské 20 g
2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku Protlak rajčatový 30 g
cibule Cibule čerstvá
lžíce lžíce kremžské hořčice Hořčice kremžská
2 2 svazečky ředkviček Ředkvička čerstvá
olej Olej řepkový
4 lžíce 4 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 40 g
vývar z kostí Kost hovězí
cukr, sůl a ocet Ocet lihový
1 dl 1 dl kysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 100 ml
petrželka Petržel nať čerstvá
hrst hrst posekané řeřichy Řeřicha čerstvá
2 lžíce 2 lžíce mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
2 lžíce 2 lžíce hořčice Hořčice plnotučná 30 g
malá salátová okurka Okurka salátová čerstvá
cukr a ocet Cukr bílý
pepř a sůl Pepř černý
trochu trochu mléka Mléko kravské polotučné 1,5%
40 g 40 g sádla Sádlo vepřové 40 g
60 g 60 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 60 g
3 dl 3 dl mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 300 ml
50 g 50 g sardelek
2 dkg 2 dkg másla Máslo kravské 20 g
3 dkg 3 dkg mouky Mouka pšeničná hladká 30 g
2 dkg 2 dkg cibule Cibule čerstvá 20 g
2 dkg 2 dkg másla Máslo kravské 20 g
2 2 sardele
2 lžíce 2 lžíce smetany Smetana kravská sladká 12% 50 ml
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.