Nutriční hodnoty (Chlebová smetanová polévka s houbami a koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 635 kJ / 1 108 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,66 g |
| Tuky | 60,55 g |
| – nasycené | 30,61 g |
| – nenasycené | 22,46 g |
| –– mononenasycené | 17,81 g |
| –– polynenasycené | 4,65 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 26,96 g |
| Cholesterol | 758 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 1,93 g |
| Sacharidy | 81,76 g |
| – cukry | 18,61 g |
| ––– laktóza | 7,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g staršího chleba - například Šumava | Chléb pšeničný kváskový | 120 g |
| 150-200 g 150-200 g lesních hub (lze použít i žampiony nebo hlívu) | Hřib čerstvý | 175 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce másla | Máslo kravské | 15 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kopr čerstvě nasekaný nebo sušený, dle chuti | Kopr nať čerstvý | |
| cca 600 ml 600 ml vývaru | Vývar hovězí | 600 ml |
| 200 g 200 g zakysané smetany nebo smetany ke šlehání + pár kapek octa | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 2-3 2-3 na tvrdo vařená vejce | Vejce slepičí | 175 g |