Nutriční hodnoty (Vajíčková pomazánka s ančovičkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 614 kJ / 4 210 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 317,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 316,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
| Tuky | 320,77 g |
| – nasycené | 127,13 g |
| – nenasycené | 159,43 g |
| –– mononenasycené | 116,30 g |
| –– polynenasycené | 43,13 g |
| ––– omega 3 | 10,11 g |
| Vláknina | 0,40 g |
| Cholesterol | 2,11 g |
| Sodík | 33,41 g |
| Sůl | 83,21 g |
| Sacharidy | 13,46 g |
| – cukry | 6,96 g |
| ––– laktóza | 6,78 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec uvařených natvrdo | Vejce slepičí | 350 g |
| 150-200 g 150-200 g lučiny | Lučina 70% t.v s. | 175 g |
| 100 g 100 g zakysané smetany (husté) | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 4-5 filetů 4-5 filetů ančoviček | Ančovičky v oleji | 900 g |
| 2 lžičky 2 lžičky hořčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| pažitka (na ozdobu) | Pažitka čerstvá |