Karibské rizoto

Dooga Kuchař:

Doba přípravy: 150 minut PT2H30M 3 porce Bezmasá jídla 9 názorů

56

Suroviny

3/4 hrnku rýže Arborio
1 mango
limetková šťáva z 1/2 limetky
1 šalotka
2 stroužky česneku
5 cm zázvoru
1/2 lžičky mletého kmínu
5 kuliček nového koření (rozdrtíme v hmoždíři)
5 větviček oregana
1 hrnek zeleninového vývaru
1/2 hrnku sladkého bílého vína
3 lžičky třtinového cukru
olivový olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Příprava pro pomalý hrnec. Tato verze je pro pomalý hrnec, ve kterém je možná příprava na sporáku. Pokud máte typ který na toto není určen, připravte si základ na pánvi a pak přendejte.

  2. Šalotku, česnek a zázvor nakrájíme na velmi malé kostičky. Do nádoby PH dáme trochu olivového oleje, rozehřejeme na sporáku. Dáme šalotku, česnek a zázvor.

  3. Lehce restujeme a přidáme vypranou a okapanou rýži. Promícháme a necháme asi 3 minuty restovat - promícháváme. Osolíme, opepříme a přilijeme vývar, víno a limetkovou šťávu.

  4. Promícháme a přendáme nádobu ze sporáku do základny (z pánve do PH). Zapneme na II. stupeň na 2 hodiny. Asi po půl hodině odklopíme a přidáme veškeré koření a cukr. Promícháme, přiklopíme a necháme dodělat.

  5. Mango nakrájíme na malé kostičky a přidáme ho do rizota asi 5 minut před koncem, jen aby se prohřálo. Promícháme a servírujeme.

Poznámka

Úžasná chuť kořeněné, lehce pálivé rýže a sladkého manga

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karibské rizoto

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    zizala:Pokud bych připravoval krémové risotto italského typu, také bych neproplachoval. Ale já dělal rizoto karibské.
    O PH už tu řeč byla - dá se v něm připravovat vše včetně dezertů.
    No pro mě je lepší dát vše do PH a mít 2 hodiny čas na nějakou další práci než stát 1/2 hodiny u sporáku a míchat a podlévat atd. ;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    ta chuť musí být úžasná:yes::-D rizoto také dělám v PH;-)a mám stejnou zkušenost - rizoto je úžasné tím, jak se během přípravy do rýže nasáknout všechny chutě z přísad:-p ale těstoviny jsem nezkoušela, tak někdy také vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    cathleen: Jarko, opravdu i těstoviny, zrovna včera jsem měla PH obsazený, tak jsem je vařila v normálním hrnci a nebylo to ono;-). Dokud jsem nevyzkoušela, neviděla jsem ten rozdíl. Je pravda, že doba vaření je delší, oproti klasickému, ale nic se nerozvaří a tudíž je to o stupeň výše. I z hlediska energie to je v pohodě. Nechci tu Vaškovi dělat diskuzi pod receptem o PH, ale podívej se do diskuzního fóra, tam jsme si s děvčaty vyměňovaly zkušenosti.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    yanull::-OJani, opravdu i těstoviny? Myslela jsem (a proto si ho pořizovala), že je PH určen na něco, co je potřeba vařit delším, mírným varem, který chuti pokrmu prospěje - myslím tím to dlouhé vaření (vývary, vařené maso atd.)...to, co se dá s výborným výslekem uvařit za krátkou dobu, do PH nedávám, přijde mi to zbytečné.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    zizala: Jarko, PH je všestranný pomocník, vařím v něm všechny polévky, jak vývary, tak zeleninové, zelňačku, omáčky, dále v něm vařím těstoviny, rýži, makovou nádivku, došla jsem do stádia, že jsem si objednala ještě jeden. Varnou desku budu mít jen asi na bramboráky a smažení řízků ;-):-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Rýži arborio neproplachuju, právě škrob v ní obsažený dělá rizoto rizotem. Když vařím rizoto na běžném sporáku, je hotové za maximálně půl hodinky. Čekat tak dlouho by se mi nechtělo :-) Pomalý hrnec nemám, ale měla jsem za to, že je určen na vývary a dušení masa, kdy je potřeba, aby se pomalým vařením všechny chutě hezky zvýraznily. Nebo tomu rozumím špatně?

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Rizoto mám hodně ráda, do Karibiku se nedostanu, tak si ho tímto jídlem aspoň připomenu. Jestli mi zachutná a zavřu zrak, jako bych tam byla ;-):-) +3:yes::-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hmmmmm:-O:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Zajímavé - je vidět, že necestuješ zbytečně, mango mám ráda a v téhle kombinaci to bude fajn:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo