Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karibské rizoto

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min

150 min (150 min příprava)

27. 4. 2015 20:16

Suroviny pro 3

3

Nutriční hodnoty

Energie1 141 kJ / 273 kcal
Bílkoviny1,22 g
Tuky0,31 g
Vláknina1,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy45,97 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Úžasná chuť kořeněné, lehce pálivé rýže a sladkého manga

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Dooga

28. 4. 2015 20:29

zizala:Pokud bych připravoval krémové risotto italského typu, také bych neproplachoval. Ale já dělal rizoto karibské.
O PH už tu řeč byla - dá se v něm připravovat vše včetně dezertů.
No pro mě je lepší dát vše do PH a mít 2 hodiny čas na nějakou další práci než stát 1/2 hodiny u sporáku a míchat a podlévat atd. ;-)

Dana61

28. 4. 2015 11:48

ta chuť musí být úžasná:yes::-D rizoto také dělám v PH;-)a mám stejnou zkušenost - rizoto je úžasné tím, jak se během přípravy do rýže nasáknout všechny chutě z přísad:-p ale těstoviny jsem nezkoušela, tak někdy také vyzkouším:yes:

yanull

28. 4. 2015 09:23

cathleen: Jarko, opravdu i těstoviny, zrovna včera jsem měla PH obsazený, tak jsem je vařila v normálním hrnci a nebylo to ono;-). Dokud jsem nevyzkoušela, neviděla jsem ten rozdíl. Je pravda, že doba vaření je delší, oproti klasickému, ale nic se nerozvaří a tudíž je to o stupeň výše. I z hlediska energie to je v pohodě. Nechci tu Vaškovi dělat diskuzi pod receptem o PH, ale podívej se do diskuzního fóra, tam jsme si s děvčaty vyměňovaly zkušenosti.

cathleen

28. 4. 2015 08:52

yanull::-OJani, opravdu i těstoviny? Myslela jsem (a proto si ho pořizovala), že je PH určen na něco, co je potřeba vařit delším, mírným varem, který chuti pokrmu prospěje - myslím tím to dlouhé vaření (vývary, vařené maso atd.)...to, co se dá s výborným výslekem uvařit za krátkou dobu, do PH nedávám, přijde mi to zbytečné.

yanull

28. 4. 2015 08:47

zizala: Jarko, PH je všestranný pomocník, vařím v něm všechny polévky, jak vývary, tak zeleninové, zelňačku, omáčky, dále v něm vařím těstoviny, rýži, makovou nádivku, došla jsem do stádia, že jsem si objednala ještě jeden. Varnou desku budu mít jen asi na bramboráky a smažení řízků ;-):-)

zizala

28. 4. 2015 07:27

Rýži arborio neproplachuju, právě škrob v ní obsažený dělá rizoto rizotem. Když vařím rizoto na běžném sporáku, je hotové za maximálně půl hodinky. Čekat tak dlouho by se mi nechtělo :-) Pomalý hrnec nemám, ale měla jsem za to, že je určen na vývary a dušení masa, kdy je potřeba, aby se pomalým vařením všechny chutě hezky zvýraznily. Nebo tomu rozumím špatně?

yanull

28. 4. 2015 06:32

Rizoto mám hodně ráda, do Karibiku se nedostanu, tak si ho tímto jídlem aspoň připomenu. Jestli mi zachutná a zavřu zrak, jako bych tam byla ;-):-) +3:yes::-K

spagetka

28. 4. 2015 01:19

Hmmmmm:-O:-p:yes::yes:

hosta

27. 4. 2015 22:26

Zajímavé - je vidět, že necestuješ zbytečně, mango mám ráda a v téhle kombinaci to bude fajn:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rizoto v pomalém hrnci rizoto z pomalého hrnce rizoto arborio rizoto karibské recepty risoto z manga rizoto co do něho dát bezmasé recepty z ph mangove rizoto recept rizoto v ph ph dezerty mangové rizoto rizoto s mangem rizoto v pomalem hrnci recepty rizoto pomaly hrnec karibské risotto zeleninové rizoto v pomalém hrnci rizoto pomalý hrnec recepty ryzoto v pomalém hrnci recept na rizoto

Suroviny: rýže arborio, mango, šťáva limetková, cibule šalotka, česnek, zázvor, kmín mletý, koření nové koření, koření oregáno, vývar zeleninový, víno bílé, cukr třtinový, olej olivový, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Karibské rizoto

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzn8