Nutriční hodnoty (Bezlepkový vláčný moučník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 665 kJ / 6 134 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,25 g |
| Tuky | 386,80 g |
| – nasycené | 81,35 g |
| – nenasycené | 274,65 g |
| –– mononenasycené | 199,00 g |
| –– polynenasycené | 75,65 g |
| ––– omega 3 | 21,14 g |
| Vláknina | 47,00 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 756 mg |
| Sůl | 2,26 g |
| Sacharidy | 530,10 g |
| – cukry | 307,00 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 2/3 hrnku 2/3 hrnku třtinového cukru | Cukr třtinový | 166.6666716337204 g |
| 1 hrnek 1 hrnek bezlepkové mouky (použita směs od Adveni Bace-A-Cake) | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku rozpustného kakaa | Kakao prášek | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku dobrého hořkého kakaa | Kakao prášek | |
| 2 2 PL psyllia, nabobtnané v půlce hrnku vody | Voda | |
| 1 hrnek 1 hrnek oleje | Olej řepkový | 250 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| vanilková esence (van. lusky naložené ve vodce) | Aroma vanilkové | |
| půl hrnku hrnku uvařené dobré kávy, smíchané s 1 PL rýžového sirupu | Sirup rýžový | |
| 1 sklenka 1 sklenka oblíbené marmelády (použita višňová) | Marmeláda jahodová | |
| 250 ml 250 ml kvalitní smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 200 g 200 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 200 g |