Nutriční hodnoty (Jahodové řezy se želé)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 058 kJ / 2 404 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 64,64 g |
| – nasycené | 28,17 g |
| – nenasycené | 24,52 g |
| –– mononenasycené | 20,10 g |
| –– polynenasycené | 4,42 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,14 g |
| Sodík | 578 mg |
| Sůl | 1,23 g |
| Sacharidy | 365,02 g |
| – cukry | 220,22 g |
| ––– laktóza | 16,22 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g jahod | Jahody čerstvé | 350 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 125 ml 125 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 125 ml |
| 2 2 ztužovače šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 1 dortové želé červené | Želatina cukrářská | |
| 4 lžíce 4 lžíce vody | Voda | 72 ml |
| jahodová marmeláda (dle chuti) | Marmeláda jahodová | |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| tuk (na vymazání) | Margarín | |
| mouka (na vysypání) | Mouka pšeničná hladká |