Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela

Sušené maso je tradiční specialita, jejíž cena je odvislá na zemi původu i kvalitě. A není úplně nízká. Slanou dobrotu lze ale připravit i podomácku. S trochou každodenní péče budete po 15 dnech moci ochutnat úžasnou masovou lahůdku.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 9. 2019 00:35

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie17 854 kJ / 4 267 kcal
Bílkoviny145,30 g
Tuky297,00 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 100,60 g
Sůl251,00 g
Sacharidy252,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doporučuji případným zájemcům nejprve přečíst celý článek pana redaktora Gigela:

https://doprirody.prakticky.sk/2018/01/25/ususte-s...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

21. 1. 2021 16:37

JanaFa: Děkuji za zprávu! Moc držím palce, aby se dílo podařilo. ;-) Výsledek jsem měla - jak píši i v postupu - trochu slanější (to ale psali i v komentářích kuchaři u článku pana Gigela). Ale po usušení v lednici to s chlebem, okurkou a pivkem nemělo chybu. :-8 No a trochu silnější plátky opečené na pánvi (také s chlebíkem a příslušnými doplňky), tak to bylo ještě jedlejší! Tahle slaninka na pánvi neprská a neskáče! :-D Už jsem dlouho nedělala, taže dík za připomenutí! :-D Zdravím! :-K:-K:-K

JanaFa

21. 1. 2021 05:17

Dnes jsem naložila celé kilo perfektního 4-vrstvého bůčku na menší cca 15x15cm i s kůží,dle receptu.....
Budu čekat těch cca 15 dní......5dní otáčet a pak 10 dní sušit.....Pak budu možná chválit,ale uvidíme.....

MamlajdaD MamlajdaD

1. 9. 2019 17:19

casino:Dík za komentář! Snažila jsem se popsat , jak jsem tento recept na slaninu dělala v panelákových podmínkách, a přesto, že to podle popisu vypadá složitě, je to v podstatě jednoduché. Jen jsem zapoměla napsat, že se bůček musí vykostit, takže ten první odstavec ještě malinko přepíšu. Dělala jsem i bůček na způsob pančety, přidám také návod. Je jednodušší, když se nejdřív zkusí tento snadný na domácí slaninu a pak už to ostatní jde lehce každému.
Právě jsem si přečetla recept na labužníkovi, na který odkazujete. A řeknu vám upřímně, do toho bych nešla. 8-( ;-)Autorka článku tam sice píše všechny ingredience, a už i to je těžko splnitelné, např sehnat vysoké sádlo i s kůží - které neprošlo ledicí!!! No třeba kde máte záruku, že nebyla v lednici na jatkách celá půlka prasete, ještě než jí dostal do ruky řezník? A navíc autorka píše, jak to dělají v Itálii, kde jsou na to vybaveni (třeba ta mramorová korýtka), ale už nepíše, jestli a jak to také jde udělat doma. Máte odvahu, kteru bych já neměla, smekám!:-O Ještě jednou dík za váš komentář a zdravím!:-K

casino casino

1. 9. 2019 12:12

Před lety jsem se pokoušel o cosi, v principu, podobného :-)
No, sice to trvalo déééle, ale zato se to nedalo jíst :-):-D;-(
https://www.labuznik.cz/recept/toskansky-spek-lard...
(výše psané není nic proti něčemu)

Venezia

1. 9. 2019 08:25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí pancetta uzení slaniny slanina bez uzení pancetta vyroba domaci panceta domácí slanina výroba domácí slaniny výroba pancetta domaci slanina bez uzení domácí slanina výroba jak udělat špek bez uzení špek bez uzení slanina na uzení pancentta výroba paprikovaný špek bez uzení uzeni domaci slaniny vyroba slaniny recept na výrobu pancetta výroba domácí slaniny bez uzeni pancetta recept

Suroviny: bůček, sůl mořská, cukr krupice, pepř mletý

TopRecepty.cz

Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pxwy