Nutriční hodnoty (Václavková polévka s pohankou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 709 kJ / 408 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,09 g |
| Tuky | 7,20 g |
| – nasycené | 4,16 g |
| – nenasycené | 2,99 g |
| –– mononenasycené | 0,93 g |
| –– polynenasycené | 2,06 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 21,14 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 39 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 58,60 g |
| – cukry | 5,62 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej nebo sádlo, případně i uzený špek | Olej řepkový | |
| cca 200 g 200 g václavek nebo jiných lesních hub | Václavka čerstvá | 200 g |
| 50 g 50 g pohanky | Pohanka loupaná | 50 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky, klidně v kombinaci s uzenou (cca 10 gramů) | ||
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cca 750 ml 750 ml vývaru + | Vývar hovězí | 750 ml |
| zelená nať dle chuti na dozdobení | Petržel nať čerstvá | |
| kořenová zelenina | Mrkev čerstvá | |
| brambory | Brambor zimní |