Nutriční hodnoty (Obatzda - hermelínová pomazánka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 384 kJ / 1 287 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 82,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,24 g |
| Tuky | 99,79 g |
| – nasycené | 64,92 g |
| – nenasycené | 32,11 g |
| –– mononenasycené | 29,21 g |
| –– polynenasycené | 2,91 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 4,99 g |
| Cholesterol | 334 mg |
| Sodík | 3,21 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 12,61 g |
| – cukry | 9,53 g |
| ––– laktóza | 4,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g vyzrálého Hermelínu (Camembertu) | Hermelín | 200 g |
| 1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g změklého másla | Máslo kravské | 50 g |
| 100 g 100 g smetanového sýru nebo žervé | Sýr tavený | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 0.5 lžičky 0.5 lžičky mletého kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| mléko nebo pivo světlé 10-ti stupňové, je-li třeba | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |