Nutriční hodnoty (Houbové zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 116 kJ / 1 223 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,98 g |
| Tuky | 108,34 g |
| – nasycené | 53,72 g |
| – nenasycené | 52,95 g |
| –– mononenasycené | 45,05 g |
| –– polynenasycené | 7,90 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 17,20 g |
| Cholesterol | 107 mg |
| Sodík | 6,00 g |
| Sůl | 14,99 g |
| Sacharidy | 35,20 g |
| – cukry | 32,98 g |
| ––– laktóza | 8,78 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kysaného zelí (sáček) | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 120 g 120 g slaniny | Špek | 120 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 dobrá klobása | Klobása | |
| 2-3 hrsti 2-3 hrsti sušených hub | Houby sušené směs | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 150 ml 150 ml mléka (plnotučné) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 37.5 ml |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý |