Nutriční hodnoty (Cokoladovy kolac podla Jamieho Olivera)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 464 kJ / 4 652 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,75 g |
| Tuky | 277,24 g |
| – nasycené | 134,13 g |
| – nenasycené | 124,70 g |
| –– mononenasycené | 94,50 g |
| –– polynenasycené | 30,20 g |
| ––– omega 3 | 0,79 g |
| Vláknina | 37,50 g |
| Cholesterol | 1,48 g |
| Sodík | 473 mg |
| Sůl | 1,16 g |
| Sacharidy | 432,78 g |
| – cukry | 291,78 g |
| ––– laktóza | 1,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g tmavé čokolády 70% | Čokoláda hořká 40% | 200 g |
| 175 g 175 g másla | Máslo kravské | 175 g |
| 120 g 120 g hnědého cukru | Cukr třtinový | 120 g |
| 100 g 100 g loupaných mandli | Mandle loupané | 100 g |
| 2 PL 2 PL kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 4 4 velké vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 150 g 150 g hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 3 PL 3 PL hnědého cukru (na karamel) | Cukr třtinový | 45 g |