Nutriční hodnoty (Brokolicové karbanátky s domácími hranolky a s jogurtovým dipem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 513 kJ / 601 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,84 g |
| Tuky | 24,06 g |
| – nasycené | 13,78 g |
| – nenasycené | 9,45 g |
| –– mononenasycené | 7,60 g |
| –– polynenasycené | 1,85 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 22,46 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 1,55 g |
| Sůl | 3,75 g |
| Sacharidy | 28,95 g |
| – cukry | 18,53 g |
| ––– laktóza | 9,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší brokolice vařená a na jemno nasekaná | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 15 dkg 15 dkg strouhaného sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 1 1 větší nebo 2 menší syrové mrkve jemně strouhané | ||
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| mladá jarní cibulka (nebo zelené bylinky) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 2 vrchovaté PL pohankové mouky | Mouka pohanková | |
| 1 ČL 1 ČL lněného semínka (popř. i jiné) | Lněná semínka | |
| strouhanka (dle hustoty) | Strouhanka pšeničná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |