Nutriční hodnoty (Vepřový vyprošťovák (výborný po bujaré oslavě))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 278 kJ / 1 261 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 190,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 182,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,21 g |
| Tuky | 32,07 g |
| – nasycené | 7,67 g |
| – nenasycené | 16,45 g |
| –– mononenasycené | 13,91 g |
| –– polynenasycené | 2,54 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 21,17 g |
| Cholesterol | 384 mg |
| Sodík | 794 mg |
| Sůl | 1,70 g |
| Sacharidy | 47,30 g |
| – cukry | 29,43 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g vepřového karé | Vepřová kotleta bez kosti | 800 g |
| 3 3 velké cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce červené papriky | Paprika červená čerstvá | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sladké chilli omáčky | Chilli omáčka | 30 ml |
| ½ l žičky žičky pepře (kdo nemá rád ostré, dá méně) | Pepř černý | |
| ¼ l žičky žičky mletého kmínu | Kmín mletý | |
| 1 plechovka 1 plechovka krájených rajčat | Rajče červené čerstvé | |
| 1 plechovka 1 plechovka červených fazolí | Fazole červená ledvina | |
| 1,5 l 1,5 l vývaru, nebo vody a 1.5 želatinového kuřecího bujonu | ||
| 1 1 kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| 1 1 malá feferonka (nemusí být) | Chilli paprička čerstvá | |
| 2 2 jarní cibulky i s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| několik několik snítek čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce kukuřičného škrobu, bude-li potřeba |