Nutriční hodnoty (Fazolková polévka z uzeného vývaru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 4 745 kJ / 1 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,70 g |
Tuky | 105,27 g |
– nasycené | 61,78 g |
– nenasycené | 40,68 g |
–– mononenasycené | 34,08 g |
–– polynenasycené | 6,61 g |
––– omega 3 | 0,67 g |
Vláknina | 6,91 g |
Cholesterol | 241 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 34,75 g |
– cukry | 11,73 g |
––– laktóza | 6,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
masitá uzená žebírka na vývar (nebo uzené maso) | Vepřová žebra | |
sůl (pokud je třeba) | Sůl mořská | |
3 lžíce 3 lžíce sádla (nebo oleje) | Sádlo vepřové | 45 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 vrchovaté lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | |
polévková zelenina (mrkev, celer, petržel, pórek, kapusta, kedlubna) | Mrkev čerstvá | |
mladé zelené fazolky | Fazolky čerstvé | |
1-3 stroužky 1-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 1 chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
200 g 200 g smetany na vaření či smetany na šlehání (nemusí být) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
libovolná uzenina (klobása, salám, ale možno vynechat a použít pouze uzené maso z žeber) | Vepřová plec uzená |