Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Fazolková polévka z uzeného vývaru)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie4 745 kJ /
1 134 kcal
Bílkoviny10,40 g
– z toho živočišné bílkoviny5,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,70 g
Tuky105,27 g
– nasycené61,78 g
– nenasycené40,68 g
–– mononenasycené34,08 g
–– polynenasycené6,61 g
––– omega 30,67 g
Vláknina6,91 g
Cholesterol 241 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy34,75 g
– cukry11,73 g
––– laktóza6,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
masitá uzená žebírka na vývar (nebo uzené maso) Vepřová žebra
sůl (pokud je třeba) Sůl mořská
3 lžíce 3 lžíce sádla (nebo oleje) Sádlo vepřové 45 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 25 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 vrchovaté lžičky sladké papriky Paprika červená sušená
polévková zelenina (mrkev, celer, petržel, pórek, kapusta, kedlubna) Mrkev čerstvá
mladé zelené fazolky Fazolky čerstvé
1-3 stroužky 1-3 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 1 chilli paprička Chilli paprička čerstvá
200 g 200 g smetany na vaření či smetany na šlehání (nemusí být) Smetana kravská sladká 30% 200 ml
libovolná uzenina (klobása, salám, ale možno vynechat a použít pouze uzené maso z žeber) Vepřová plec uzená

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.