Nutriční hodnoty (Krémová jarní polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 005 kJ / 718 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,49 g |
| Tuky | 59,20 g |
| – nasycené | 37,71 g |
| – nenasycené | 20,27 g |
| –– mononenasycené | 16,72 g |
| –– polynenasycené | 3,55 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 164 mg |
| Sodík | 223 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 30,78 g |
| – cukry | 14,80 g |
| ––– laktóza | 4,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 brambor | Brambor zimní | 50 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 l 1 l kuřecího vývaru (lze použít vývar z kostky) | Vývar kuřecí | 1000 ml |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |