Nutriční hodnoty (Bramboračka č. 3)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 1 162 kJ / 278 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,93 g |
| Tuky | 1,02 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 0,49 g |
| –– mononenasycené | 0,10 g |
| –– polynenasycené | 0,39 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 9,85 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 55 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 55,50 g |
| – cukry | 9,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku (podle chuti) | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 hrst 1 hrst čerstvých hub (nebo sušených či mražených) | Hřib čerstvý | |
| 2-2,5 l 2-2,5 l zeleninového vývaru (nebo vody) | Vývar zeleninový | 2250 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| olej | Olej řepkový | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| čerstvé bylinky (libeček, petrželka) | Petržel nať čerstvá | |
| tekuté polévkové koření (nemusí být) | Polévkové koření tekuté |