Nutriční hodnoty (Ořechový koláč s jablky a brusinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 16 824 kJ / 4 021 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 43,07 g |
Tuky | 228,13 g |
– nasycené | 42,68 g |
– nenasycené | 158,92 g |
–– mononenasycené | 73,03 g |
–– polynenasycené | 85,89 g |
––– omega 3 | 11,43 g |
Vláknina | 39,10 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 2,58 g |
Sacharidy | 385,96 g |
– cukry | 210,21 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
200 ml 200 ml vody (podle potřeby) | Voda | 200 ml |
šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
50 g 50 g sušených brusinek | Brusinky sušené | 50 g |
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
125 g 125 g moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
175 g 175 g rostlinného tuku (Hera) | Margarín | 175 g |
kůra z 1/2 citronu (nejlépe bio) | Citronová kúra čerstvá | |
125 g 125 g jemně strouhaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 125 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
moučkový cukr na posyp | Cukr bílý |