Nutriční hodnoty (Falešná "znojemská" omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 4 147 kJ / 991 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,88 g |
| Tuky | 92,53 g |
| – nasycené | 44,37 g |
| – nenasycené | 46,83 g |
| –– mononenasycené | 38,50 g |
| –– polynenasycené | 8,33 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 5,80 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,74 g |
| Sůl | 4,30 g |
| Sacharidy | 26,17 g |
| – cukry | 5,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| miska miska pečeného masa (zbylé od oběda) | Vepřová plec | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g špeku | Špek | 100 g |
| olej dle potřeby | Olej řepkový | |
| 3-4 3-4 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| cca 600-700 ml cca 600-700 ml masového vývaru | Vývar masový | 650 ml |
| nálev z okurek | Nálev z okurek | |
| 2 lžičky 2 lžičky kremžské hořčice | Hořčice kremžská | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |