Nutriční hodnoty (Obrácený jablečný koláč s brusinkami, skořicí a čokoládou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 587 kJ / 2 291 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,45 g |
| Tuky | 68,87 g |
| – nasycené | 33,28 g |
| – nenasycené | 28,04 g |
| –– mononenasycené | 22,64 g |
| –– polynenasycené | 5,40 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 15,30 g |
| Cholesterol | 907 mg |
| Sodík | 479 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 347,91 g |
| – cukry | 51,86 g |
| ––– laktóza | 12,61 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| ¼ h rnku rnku třtinového cukru | Cukr třtinový | |
| 2 2 hrnky plátků jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 4-5 PL 4-5 PL rozpuštěného másla | Máslo kravské | 45 g |
| šťáva a kůra z jednoho ošetřeného citronu | Citrón čerstvý | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| sušené brusinky | Brusinky sušené | |
| 1 KL 1 KL prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| muškátový květ (na špičku nože) | Muškát květ sušený | |
| 250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku hladké rýžové mouky | Mouka rýžová hladká | 375 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| + čokoláda na vaření na polevu | Čokoláda hořká 40% |