Nutriční hodnoty (Houbová omáčka ze sušených hub a smetany)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 363 kJ / 1 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
Tuky | 124,87 g |
– nasycené | 72,46 g |
– nenasycené | 48,43 g |
–– mononenasycené | 40,86 g |
–– polynenasycené | 7,57 g |
––– omega 3 | 2,24 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 352 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 28,72 g |
– cukry | 13,02 g |
––– laktóza | 7,82 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrsti 2 hrsti sušených hub | Houby sušené směs | |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce oleje | Olej řepkový | 16.5 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (nebo polohrubé) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání (nebo napůl se zakysanou smetanou) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
ocet (nebo citronová šťáva) | Ocet lihový | |
vývar (nebo mléko) | Vývar masový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
kmín mletý (nebo drcený) | Kmín mletý | |
naťová petržel | Petržel kořenová čerstvá |