Nutriční hodnoty (Houbová omáčka ze sušených hub a smetany)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 363 kJ / 1 282 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
| Tuky | 124,87 g |
| – nasycené | 72,46 g |
| – nenasycené | 48,43 g |
| –– mononenasycené | 40,86 g |
| –– polynenasycené | 7,57 g |
| ––– omega 3 | 2,24 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 352 mg |
| Sodík | 82 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 28,72 g |
| – cukry | 13,02 g |
| ––– laktóza | 7,82 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrsti 2 hrsti sušených hub | Houby sušené směs | |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce oleje | Olej řepkový | 16.5 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (nebo polohrubé) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání (nebo napůl se zakysanou smetanou) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| ocet (nebo citronová šťáva) | Ocet lihový | |
| vývar (nebo mléko) | Vývar masový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| kmín mletý (nebo drcený) | Kmín mletý | |
| naťová petržel | Petržel kořenová čerstvá |