Nutriční hodnoty (Polévka s tortellini, fazolemi a špenátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 615 kJ / 2 298 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 94,78 g |
| Tuky | 69,00 g |
| – nasycené | 35,91 g |
| – nenasycené | 20,64 g |
| –– mononenasycené | 15,74 g |
| –– polynenasycené | 4,90 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 54,67 g |
| Cholesterol | 85 mg |
| Sodík | 2,29 g |
| Sůl | 5,50 g |
| Sacharidy | 267,17 g |
| – cukry | 25,50 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 litr 1 litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 250 g 250 g tortellini se sýrem ( měla jsem trvanlivé, sušené ) | Tortellini pšeničné | 250 g |
| 250 g 250 g sterilovaných bílých fazolí ( nebo odpovídající množství uvařených ) | Fazole bílé | 250 g |
| 250 g 250 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 250 g |
| 3 3 velké hrsti baby špenátu | Baby špenát | |
| lístky lístky čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 100 g 100 g strouhaného parmezánu ( nebo Gran Moravia ) | Parmezán | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |