Ražniči do kastrůlku

Vepřové maso Doba přípravy: 10 minut 12 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 10 minut 12 názorů

Suroviny 4 porce

4 vykostěné kotlety
sůl
pepř
4 plátky eidamu
rajčatový protlak
2 lžíce hořčice
sojová omáčka
2 stroužky česneku
2 cibule na kolečka
4 plátky anglické slaniny
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, lehce naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme. V hrníčku si připravte omáčku z protlaku, hořčice, sojovky a česneku. Do vymazaného pekáčku si vyskládejte kotletky, potřete je omáčkou na ni poklademe cibuli na kolečka a plátky slaniny.

  2. Pečeme asi 40 minut na 200°C přikryté. Občas maso zkontrolujeme a kdyby se připalovalo tak maso podlijeme. Deset minut ke konci maso odklopíme. Pět minut ke konci poklademe sýr a necháme dojít.

Poznámka od kuchařky

ZDROJ:ČASOPIS ALBERT

Komentáře k receptu Ražniči do kastrůlku

  • Schwebe:děkuji

    Odpovědět

  • Schwebe Schwebe(neregistrovaný)

    Strašně moc moc dobrý :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    onza: moc nechápu ten palec, jistěže je to z wikipedie, to bylo jen na upřesnění, tak co ti na tom vadí? nechápu

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    onza:jistě - odkaz z wikipedie: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0p%C3%ADz

    Odpovědět

  • onza onza(neregistrovaná)

    Hosta: wikipedie:no:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    A hlavně to dělali Gruzínci, Tataři a Římani při nájezdech, neb to bylo jednodušší opékat nad ohněm. Název je fakt zavádějicí, ale proti gustu.....Není to ražniči.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Špíz (z německého Spieß bodec, špíz) je tenká kovová nebo dřevěná tyčka (gastronomická jehla), na kterou se navlékají kousky jídla (zvláště masa) a následně se opékají. Přeneseně se jako špíz (případně ražniči či šašlik) označuje celý pokrm připravený na tyčce.

    Odpovědět

  • Veronika Kotlárová Veronika Kotlárová(neregistrovaný)

    Jestli jste nepochopily název, tak je to ražniči do kastrůlku. Tudíž to není klasické ražniči. Jani jsem ráda že jsi byla spokojená.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    spagetka: taky myslím. Ale to je fuk, dělá se třeba játra na rožňi a taky ji děláme na pánvi. Takže, každý ať si to přebere podle sebe. ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Ražniči a špíz je jedno a to samé, pochutiny připravované na špejli nebo jehle. V kastrůlku určitě nevznikne ražniči :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Ražničí to je v každém případě. Maso na kousky na jehle je špíz.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Moc dobré. Podle mne to s ražničím nemá nic společného, snad, kdybychom tu kotletu a slaninu nakrájeli na kousky a napíchali na špejle, ale chuť je vynikající, marináda skvělá. Plus jsem už dala, teď přidávám fotky a příště tu skvělou marinádu využiju na klasické ražničí.;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: ražniči ražniči na pánvi ražnicí recept ražničí wikipedie ražničí na špejli recepty vynikající ražniči recept na ražniči jak připravit ražniči kastrůlek recepty ražničí z kotlety razneci recepty ražničí kastrůlek-recepty ražniči bez spejle marináda na ražniči omáčka k ražniči klasické ražniči raznici v kastrolku ražniči wiki ražniči s omáčkou