Nutriční hodnoty (Kuřecí řízek s červeným zelím a vařenými brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 194 kJ / 3 632 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 100,86 g |
| Tuky | 38,60 g |
| – nasycené | 8,94 g |
| – nenasycené | 20,08 g |
| –– mononenasycené | 10,39 g |
| –– polynenasycené | 9,69 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 65,33 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 3,79 g |
| Sůl | 5,63 g |
| Sacharidy | 662,68 g |
| – cukry | 158,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vetsich kurecich rizku | Kuře prso | |
| 2 hrnky 2 hrnky strouhanky | Strouhanka pšeničná | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hladke mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 3 3 vejce rozmixovana s trochou mleka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| sul | Sůl mořská | |
| olej na smazeni | Olej řepkový | |
| 1/2 hlavky 1/2 hlavky cerveneho zeli | Zelí červené čerstvé | 1500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 lzicky 1/2 lzicky drceneho kminu | Kmín mletý | 2.5 g |
| 3 lzice 3 lzice bileho octa anebo mozna i vice | Ocet lihový | 45 ml |
| trochu trochu oleje | Olej řepkový | |
| cukr na dochuceni | Cukr bílý | |
| varene a ochucene brambory | Brambor zimní |