Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vařená kukuřice/ klas, digesce, louhování (nixtamalizace), základní)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie2 449 kJ /
585 kcal
Bílkoviny11,26 g
– z toho živočišné bílkoviny0,06 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,20 g
Tuky12,16 g
– nasycené5,08 g
– nenasycené6,86 g
–– mononenasycené3,76 g
–– polynenasycené3,10 g
––– omega 30,16 g
Vláknina5,32 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 560 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy105,06 g
– cukry14,06 g
––– laktóza0,06 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
140 g 140 g suché kukuřice (nebo 2 střední kukuřičné klasy) Kukuřice sterilovaná 140 g
2 lžičky 2 lžičky dřevěného popela (nebo 1 lžíce hašeného vápna)
1 lžička 1 lžička másla (šmolc, schmalz, ghee, ghí) Máslo kravské 8 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.