Nutriční hodnoty (Vařená kukuřice/ klas, digesce, louhování (nixtamalizace), základní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 449 kJ / 585 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,20 g |
Tuky | 12,16 g |
– nasycené | 5,08 g |
– nenasycené | 6,86 g |
–– mononenasycené | 3,76 g |
–– polynenasycené | 3,10 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 5,32 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 560 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 105,06 g |
– cukry | 14,06 g |
––– laktóza | 0,06 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
140 g 140 g suché kukuřice (nebo 2 střední kukuřičné klasy) | Kukuřice sterilovaná | 140 g |
2 lžičky 2 lžičky dřevěného popela (nebo 1 lžíce hašeného vápna) | ||
1 lžička 1 lžička másla (šmolc, schmalz, ghee, ghí) | Máslo kravské | 8 g |