Grilované koleno pomocí sous vide

Grilování Doba přípravy: 24+16+1 hod 1 názor

Grilování Doba přípravy: 24+16+1 hod 1 názor

Suroviny 4 porce

2 zadní kolena
na nálev 8 dkg soli na 1 l vody
lžička moučkového cukru
kousek celeru
1 mrkev
2 cibule
4 stroužky česneku
máslo
Marináda:
lžička sladké papriky
lžička pálivé papriky
lžička zauzené papriky
lžička jalovce
lžička kmínu
2 lžičky celého pepře
2 lžíce oleje
6 ks nového koření
2 bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Kolena omyjeme, osušíme a dáme na alespoň 24 hod. do nálevu, vytvořeného z převařené vychladlé vody, soli a lžičky moučkového cukr. Dáme do lednice.

  2. Druhý den na másle orestujeme mrkev, cibuli a česnek. Jalovec, kmín, pepř rozdrtíme v hmoždíři a smícháme s paprikami. Přilijeme trochu oleje a vytvoříme marinádu, kterou potřeme kolena ze všech stran.

  3. Osmaženou zeleninu rozdělíme do 2 sáčků, vhodných pro vakuování. Přidáme bobkové listy a po 3 ks nového koření.

  4. Kolena vložíme do sáčků a zavakuujeme.

  5. Dáme do sousvide hrnce na 75°C na 16 hodin.

  6. Po patnácti a půl hodinách roztopíme gril, přidáme kousek voňavého dřeva na zauzení.

  7. Po 16-ti hod. vyndáme kolena a dáme grilovat na 30 min., nepřímo při 200°C,

  8. Co zbylo v pytlících po vaření, přelijeme do pánve, zredukujeme a poté scedíme.

  9. V grilu zvýšíme teplotu na 230-250°C a grilujeme nepřímo, cca 30 min., aby se udělala pěkná kůrčička.

  10. Podáváme s redukovanou šťávou, hořčicí, křenem, okurkou a chlebem.

Poznámka od kuchařky

videorecept najdete zde

https://www.youtube.com/watch?v=snZEmTJRbW0&featur...

Komentáře k receptu Grilované koleno pomocí sous vide

Tématické fráze: sous vide recepty recepty sous vide vepřové koleno sous-vide grilovaná kolena sous-vide recepty grilovane koleno recepty sous-vide sous-vide vepřové koleno vepřová krkovice sous vide recepty na sous vide krkovička sous vide sousvide recepty krkovice sousvide recepty sousvide koleno sous vide recept souse videorecept vakuování sous vide recepty sous vide kleno grilované koleno recept krkovice sous vide