Nutriční hodnoty (Slaninové flíčky s dušeným zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 11 030 kJ / 2 636 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,00 g |
| Tuky | 188,20 g |
| – nasycené | 91,31 g |
| – nenasycené | 93,55 g |
| –– mononenasycené | 79,61 g |
| –– polynenasycené | 13,94 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 19,78 g |
| Cholesterol | 154 mg |
| Sodík | 3,66 g |
| Sůl | 8,80 g |
| Sacharidy | 188,62 g |
| – cukry | 39,54 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g flíčků (v suchém stavu) | Těstoviny pšeničné | 200 g |
| 400 g 400 g čerstvého červeného zelí (lze i bílé) | Zelí červené čerstvé | 400 g |
| 220 g 220 g gazdovské slaniny (nebo libovějšího debrecínského špeku atp.) | Špek | 220 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| cukr krupice | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| sádlo (nebo olej) | Sádlo vepřové |