Nutriční hodnoty (Pomalu tažené hovězí na tymiánu s hráškem a kapií)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 472 kJ / 1 069 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 137,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 135,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,36 g |
| Tuky | 50,20 g |
| – nasycené | 24,08 g |
| – nenasycené | 24,73 g |
| –– mononenasycené | 21,29 g |
| –– polynenasycené | 3,44 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 317 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,60 g |
| Sacharidy | 15,15 g |
| – cukry | 5,83 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hovězího masa (např. kližka, krk) | Hovězí kýta | 600 g |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 hrst 1 hrst mraženého hrášku nebo odpovídající množství sterilovaného | Hrášek zelený mražený | |
| 1 1 červená kapie | Paprika červená čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| vývar | Vývar hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| několik větviček větviček čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| olej | Olej řepkový |