Nutriční hodnoty (Staročeský houbový guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 4 144 kJ / 990 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,83 g |
| Tuky | 73,76 g |
| – nasycené | 29,09 g |
| – nenasycené | 43,51 g |
| –– mononenasycené | 33,09 g |
| –– polynenasycené | 10,42 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 37,07 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 909 mg |
| Sůl | 2,15 g |
| Sacharidy | 44,50 g |
| – cukry | 11,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hub | Hřib čerstvý | 500 g |
| 50 g 50 g anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |
| 50 g 50 g tuku nebo sádla | Margarín | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 25 g 25 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vývar (nebo Masox) | Vývar masový | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky staročeského koření (nebo provensálského koření) | Provensálské koření |