Nutriční hodnoty (Brokolicový salát s jablky a brusinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 511 kJ / 839 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,44 g |
| Tuky | 30,43 g |
| – nasycené | 4,34 g |
| – nenasycené | 25,15 g |
| –– mononenasycené | 17,37 g |
| –– polynenasycené | 7,78 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 40,69 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 97 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 95,70 g |
| – cukry | 75,81 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 střední brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 1 malá červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sušených brusinek | Brusinky sušené | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rozinek | Rozinky | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce slunečnicových semínek | Slunečnicová semínka loupaná | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje (může být citronový) | Olej olivový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce octu (vinný nebo jablečný) | Ocet lihový | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sirupu (agáve, datle nebo javor) nebo med | Sirup citronový | 15 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky granulovaného česneku nebo čerstvého | Česnek sušený | 2.5 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| pepř čerstvě mletý | Pepř černý |