Nutriční hodnoty (Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 569 kJ / 4 916 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 73,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,64 g |
| Tuky | 482,87 g |
| – nasycené | 312,33 g |
| – nenasycené | 145,37 g |
| –– mononenasycené | 128,75 g |
| –– polynenasycené | 16,62 g |
| ––– omega 3 | 3,82 g |
| Vláknina | 9,16 g |
| Cholesterol | 1,96 g |
| Sodík | 4,44 g |
| Sůl | 2,48 g |
| Sacharidy | 60,11 g |
| – cukry | 45,79 g |
| ––– laktóza | 42,59 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 240 ml 240 ml podmáslí | Podmáslí | 240 g |
| 120 g 120 g změklého másla | Máslo kravské | 120 g |
| 75 g 75 g sladidla (práškové stolní sladidlo Stévie) | E951 - Aspartam | |
| 62 g 62 g kokosové mouky | Mouka kokosová | 62 g |
| 5 g 5 g kakaa | Kakao prášek | 5 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |
| 1 1 polévková lžíce červeného potravinářského barviva (gelové nebo práškové) | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
| 1 lžička 1 lžička vinného octa | Ocet vinný bílý | 5 ml |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| špetku špetku soli | Sůl mořská | |
| 400 ml 400 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
| 250 g 250 g sýru Philadelphia | Sýr Philadelphia | 250 g |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| podle chuti cukr (Erythritol) - já si umlela Xylitol | Cukr bílý |