Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 830 kJ /
1 393 kcal
Bílkoviny30,28 g
– z toho živočišné bílkoviny9,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,58 g
Tuky106,03 g
– nasycené53,93 g
– nenasycené50,07 g
–– mononenasycené41,68 g
–– polynenasycené8,39 g
––– omega 30,40 g
Vláknina33,05 g
Cholesterol 124 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,15 g
Sacharidy64,13 g
– cukry24,40 g
––– laktóza5,70 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g mražených fazolek Fazolky mražené 400 g
150-200 g 150-200 g mraženého hrášku Hrášek zelený mražený 175 g
100 g 100 g dobré anglické slaniny Anglická slanina 100 g
150 g 150 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 150 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
400 ml 400 ml drůbežího vývaru nebo vody z fazolek (podle potřeby) Vývar kuřecí 400 ml
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
kousek kousek másla (podle tučnosti slaniny) Máslo kravské
sůl Sůl mořská
bílý pepř Pepř bílý
1 1 malá špetka cukru Cukr bílý
mléko (na případné zředění) Mléko kravské polotučné 1,5%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.