Nutriční hodnoty (Srbská vejce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 926 kJ / 460 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,70 g |
| Tuky | 31,25 g |
| – nasycené | 19,65 g |
| – nenasycené | 10,42 g |
| –– mononenasycené | 9,20 g |
| –– polynenasycené | 1,23 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 96 mg |
| Sodík | 68 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 34,21 g |
| – cukry | 23,91 g |
| ––– laktóza | 4,91 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 250 ml 250 ml rajčatového pyré | Pyré z červených rajčat | 250 g |
| 100-150 ml 100-150 ml smetany 12% | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| cukr | Cukr bílý | |
| vejce | Vejce slepičí |