Nutriční hodnoty (Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 242 kJ / 297 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,39 g |
| Tuky | 24,27 g |
| – nasycené | 1,79 g |
| – nenasycené | 21,48 g |
| –– mononenasycené | 15,09 g |
| –– polynenasycené | 6,39 g |
| ––– omega 3 | 1,90 g |
| Vláknina | 7,54 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 692 mg |
| Sůl | 1,65 g |
| Sacharidy | 14,80 g |
| – cukry | 4,62 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3-4 3-4 červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 2-4 stroužky 2-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 střední cibule (červená nebo bílá) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky pikantní hořčice | Hořčice dijonská | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kvalitního pikantního kečupu | Kečup ostrý | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 7.5 ml |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky worcesterová omáčky | ||
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |