Nutriční hodnoty (Makovky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 12 545 kJ / 2 998 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,65 g |
| Tuky | 85,12 g |
| – nasycené | 44,99 g |
| – nenasycené | 33,23 g |
| –– mononenasycené | 25,30 g |
| –– polynenasycené | 7,93 g |
| ––– omega 3 | 0,79 g |
| Vláknina | 18,88 g |
| Cholesterol | 664 mg |
| Sodík | 223 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 465,16 g |
| – cukry | 108,50 g |
| ––– laktóza | 12,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 70 g 70 g krupicového cukru | Cukr bílý | 70 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 100 g 100 g vařených studených brambor | Brambor zimní | 100 g |
| 70 g 70 g másla nebo jiného tuku | Máslo kravské | 70 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 230-240 ml 230-240 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 235 ml |
| 21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 1 1 vejce na potření povrchu | Vejce slepičí | 70 g |
| celý mák na posypání povrchu | Mák modrý |