Nutriční hodnoty (Pórkové nudličky se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 470 kJ / 829 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 90,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,75 g |
| Tuky | 37,60 g |
| – nasycené | 19,10 g |
| – nenasycené | 13,90 g |
| –– mononenasycené | 12,06 g |
| –– polynenasycené | 1,84 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 8,30 g |
| Cholesterol | 239 mg |
| Sodík | 312 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 21,66 g |
| – cukry | 10,46 g |
| ––– laktóza | 8,36 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vepřového masa (karé, plec...) nebo maso krůtí, drůbeží či králičí | Vepřová kýta | 400 g |
| 1 1 větší pórek | Pórek čerstvý | |
| 200 g 200 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (cca 12 g) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 220 ml 220 ml smetany ke šlehání, na vaření nebo zakysané - dle chuti | Smetana kravská sladká 12% | 220 ml |
| vývar dle potřeby | Vývar hovězí |