Nutriční hodnoty (Jablečný hraběnčin koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 127 kJ / 2 420 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,40 g |
| Tuky | 99,93 g |
| – nasycené | 57,42 g |
| – nenasycené | 36,94 g |
| –– mononenasycené | 31,07 g |
| –– polynenasycené | 5,87 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 15,10 g |
| Cholesterol | 681 mg |
| Sodík | 213 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 333,63 g |
| – cukry | 190,97 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 50 g 50 g cukru krystal | Cukr bílý | 50 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 4 g 4 g prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 50 g 50 g skořicového cukru | Cukr skořicový | 50 g |
| rozinky, ořechy a plátky mandlí (dle chuti) | Mandle loupané | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 350 g 350 g jablek | Jablko čerstvé | 350 g |
| špetka špetka mletého badyánu | Badyán | |
| 2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
| 50 g 50 g cukru moučka | Cukr bílý | 50 g |