Grilované kuře bez grilu

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 60-80 minut dle velikosti kuřete Pro začátečníky 55 názorů

Suroviny

1 kuře celé (já používám chlazené 1200g)
1 PL oleje
1 PL soli
Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme si troubu na nejvyšší stupeň a necháme rozehřát.

  2. Kuře si důkladně opláchneme, osušíme, uvnitř trochu osolíme, na hřbet kuřete nalijeme polévkovou lžíci oleje, rukama po celém kuřeti rozetřeme a posypeme zbytkem soli.

  3. Do kastrolu o průměru nejméně 25cm, který se hodí i na pečení v troubě, nebo pekáčku nalijeme 1 dcl vody, na to položíme nerezovou děrovanou podložkou(mřížku) pod hrnec,(viz foto) na podložku dáme kuře, vložíme do předehřáté trouby a na ¾ výkon pečeme podle velikosti kuřete 60-80 minut.

  4. Kuře během pečení neotáčíme, ani nepoléváme, jen kontrolujeme, aby v kastrolu nebo pekáčku během pečení bylo stále alespoň na dně malinko tekutiny.

  5. Po hodině můžeme do kuřecího stehýnka píchnout špejlí, pokud nám pěkně projde masem a po vpichu nevytéká růžová tekutina, máme upečeno.

Poznámka

Pokud nechceme jako přílohu pečivo nebo bramborový salát, který se také velice dobře hodí, můžeme na dno kastrolu nebo pekáčku dát pár na čtvrtiny rozkrojených brambor, které trošku osolíme a posypeme kmínem. Kuře opravdu chutná jako grilované. Ráda dělávám i "Kuře na soli", které je zde v rcp také uvedeno, jen tam se mi nelíbilo, že vlastně veškerá sůl jde vniveč. Jednou jsem si ji zkusila uschovat v lednici, ale brzo žlukne. Takto upravené chutná vlastně stejně a soli potřebujeme jen polévkovou lžíci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 810 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilované kuře bez grilu

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Jestli vám došly nápady na recepty na grilování, mohu doporučit tento http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/drubez-na-grilu/hamburger-s-trhanym-masem/.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    AnnaB.: vím,že hodně lidí připravuje kuře na plechovce od piva nebo koly,ale já jsem zatím tu odvahu nenašla:-8Moc nevěřím tomu barevnému potisku:-(
    Růža(neregistrovaná):-K:-K

    Odpovědět

  • AnnaB. AnnaB.

    Super nápad s mřížkou :yes: já dělám grilované kuře na plechovce od piva :-p naleju do ní vodu a postavím na to kuře na pekáček, zvlhčuje se jakoby zevnitř takže se nevysuší a zvrchu je krásně ogrilované ze všech stran...jen teď jsme koupili nový sporák a trouba je dost nízká takže tam kuře už nejde postavit, jenom položit tak aspoň vyzkouším něco nového :-8

    Odpovědět

  • Růža Růža(neregistrovaná)

    Tak dnes jsem dělala kuřátko na grilu v troubě s domácíma hranolkama a musím říci,že bylo vynikající.Jen asi půl hod. před dopečením jsem ho obrátila aby se také opekla druhá strana.Mělo fakt chuť grilovaného kuřete.Děkuji za takový výborný recept.:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ivana79:Ivanko,děkuji za vyzkoušení,fotky,komentář i hodnocení:-K:-K
    S grilovacím kořením na kuře to muselo být také moc dobré:-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Anička,pridávam 38.bod :yes: a fotku.Zaujala ma táto úprava a navyše som kúpila zmes korenia "Grilované kura" :-) Takže to malo naozaj taký šmrnc,moc dobré :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    pazderka83:Děkuji za vyzkoušení i komentář:-K:-)

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Mekke a stavnate kure... chutnalo mi, ale ackoli jsem se drzela receptu a delala jen stehynka, tak jako grilovane kure si predstavuji uplne neco jineho. A presto ze z toho nebyl ani partner odvazan, tak za vyzkouseni to stalo. Brambory byly vynikajici.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    martiline:Martinko,také někdy špoupnu kuřecí nohy,nebo čtvrtky do trouby jen tak na takovém starém,silném talíři po babičce.Masíčko je krásně šťavnaté,ale jak píšeš,chybí ve spod ta opečené kůžička:-p
    Na té mřížce je to fajn a ještě,když dáš pod ni do pekáčku,nebo kastrolu nakrájenou zeleninu,podliješ trochou vývaru/vody,tak vypečená šťáva z kuřete na to hezky kape a v závěru je to príma bašta:-p
    Jsem ráda,že Tě to zaujalo,díky:-K:-K

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Výborný nápad. Dělávám takhle kuře na talíři, jen mne nenapadla ta mřížka, takže není zespodu krásná zlatavá kůžička-kůrčička. :-) Vyzkouším ...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    1974andrea:Stehýnka jsou z celého kuřete nejlepší:-*jsou vždy krásně šťavnatá:-p
    Andri,díky i za príma fotky:-KJsou prudce jedlé:-K:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    U nas taky stehynka. Kdyz delam cele, strcim do nej vetvicku rozmarynu, kdyz je na kusy, pod kazdy dil kurete kousek. Hezky ho ovoni.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    U nás byla včera jenom stehýnka, ale stejně je máme nejraději;-):-D Posílám fotečky;-)

    Odpovědět

  • Suzuk:Moc děkuji za přidané fotky i komentář:-K:-KS tou částí formy je to príma nápad:yes:Díky za podělení se:-)

    Odpovědět

  • misza misza

    Suzuk: tento díl formy je u nás od novoty nevyužitý. Použít ho na kuře:-D Bezva nápad;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: grilovane kure v troube kuře grilované v troubě grilované kuře grilovane kure na grilu kuře na grilu v troubě jak grilovat kuře v troubě kuře na grilu grilování kuřete v troubě grilované kuře bez grilu celé kuře na grilu kuře na grilu recept jak ugrilovat kure v troube grilované kuře recept grilované kuře na soli kure jako grilované jak grilovat kuře grilování bez grilu kuře grilovane recept na grilované kuře kuře na gril