Nutriční hodnoty (Dalajlámky (dalamánky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 004 kJ / 1 674 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,50 g |
| Tuky | 24,10 g |
| – nasycené | 9,43 g |
| – nenasycené | 12,93 g |
| –– mononenasycené | 7,10 g |
| –– polynenasycené | 5,83 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 20,70 g |
| Cholesterol | 29 mg |
| Sodík | 6,48 g |
| Sůl | 16,10 g |
| Sacharidy | 301,10 g |
| – cukry | 28,80 g |
| ––– laktóza | 7,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml vlažné vody | Voda | 250 ml |
| 150 g 150 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rozpuštěného sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 150 g 150 g žitné mouky | Mouka žitná hladká | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 15 g 15 g droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
| hrubá sůl a kmín | Sůl mořská |