Nutriční hodnoty (Koláč na Zelený čtvrtek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 22 185 kJ / 5 302 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 220,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 140,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 80,10 g |
| Tuky | 288,70 g |
| – nasycené | 107,66 g |
| – nenasycené | 152,99 g |
| –– mononenasycené | 107,79 g |
| –– polynenasycené | 45,20 g |
| ––– omega 3 | 5,95 g |
| Vláknina | 43,28 g |
| Cholesterol | 569 mg |
| Sodík | 5,09 g |
| Sůl | 12,13 g |
| Sacharidy | 436,62 g |
| – cukry | 65,56 g |
| ––– laktóza | 25,81 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 100 g 100 g polohrubé výběrové | ||
| 250-300 ml 250-300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 275 ml |
| 1 lžička 1 lžička sušeného česneku | Česnek sušený | 5 g |
| 1 1 plná lžička soli | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička cukru krupice do droždí | Cukr bílý | 5 g |
| 1 kostka 1 kostka čerstvého droždí (42 g) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 2 lžíce 2 lžíce majonézy | Majonéza | 30 g |
| 5 lžíce 5 lžíce stolního oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| 1 balení 1 balení listového špenátu | Špenát čerstvý | |
| 400 g 400 g žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
| 350 g 350 g sýru gouda (i více) | Gouda 45% t. v s. | 350 g |
| 300 g 300 g uzeného bůčku (nebo jiné uzeniny) | Vepřový bok uzený | 300 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku utřeného se solí | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| celý kmín | Kmín | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| olej na osmažení | Olej řepkový |