Nutriční hodnoty (Koláč na Zelený čtvrtek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 22 185 kJ / 5 302 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 220,52 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 140,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 80,10 g |
Tuky | 288,70 g |
– nasycené | 107,66 g |
– nenasycené | 152,99 g |
–– mononenasycené | 107,79 g |
–– polynenasycené | 45,20 g |
––– omega 3 | 5,95 g |
Vláknina | 43,28 g |
Cholesterol | 569 mg |
Sodík | 5,09 g |
Sůl | 12,13 g |
Sacharidy | 436,62 g |
– cukry | 65,56 g |
––– laktóza | 25,81 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
100 g 100 g polohrubé výběrové | ||
250-300 ml 250-300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 275 ml |
1 lžička 1 lžička sušeného česneku | Česnek sušený | 5 g |
1 1 plná lžička soli | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička cukru krupice do droždí | Cukr bílý | 5 g |
1 kostka 1 kostka čerstvého droždí (42 g) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
2 lžíce 2 lžíce majonézy | Majonéza | 30 g |
5 lžíce 5 lžíce stolního oleje | Olej řepkový | 55 ml |
1 balení 1 balení listového špenátu | Špenát čerstvý | |
400 g 400 g žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
350 g 350 g sýru gouda (i více) | Gouda 45% t. v s. | 350 g |
300 g 300 g uzeného bůčku (nebo jiné uzeniny) | Vepřový bok uzený | 300 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku utřeného se solí | Česnek čerstvý | 17.5 g |
celý kmín | Kmín | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
olej na osmažení | Olej řepkový |