Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kuřecí kuličky v pikantní omáčce)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie3 298 kJ /
788 kcal
Bílkoviny120,19 g
– z toho živočišné bílkoviny117,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,69 g
Tuky22,62 g
– nasycené3,44 g
– nenasycené17,54 g
–– mononenasycené12,05 g
–– polynenasycené5,50 g
––– omega 32,20 g
Vláknina5,90 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 608 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy24,23 g
– cukry7,50 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g kuřecího masa (umeleme) Kuře prso 500 g
půl lžičky lžičky soli Sůl mořská
pepř nameleme čerstvý dle chuti Pepř černý
2 lžičky 2 lžičky solamylu Bramborový škrob 10 g
směs koření Mest masala: (uděláme z Pepř černý
1 lžičky 1 lžičky sladké papriky Paprika červená sušená 1 g
půl lžičky lžičky drceného římského kmínu Římský kmín mletý
půl lžičky lžičky mletého chilli Chilli paprička sušená
půl lžičky lžičky sušeného česneku Česnek sušený
půl lžičky lžičky sušeného mletého koriandru)
hladká mouka na poprášení kuliček kuliček Mouka pšeničná hladká
olej nebo sádlo na smažení Olej řepkový
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 1 střední cibule Cibule čerstvá 70 g
1 lžíce 1 lžíce hořčice (plnotučná nebo dijonská) Hořčice plnotučná 15 g
2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku Protlak rajčatový 30 g
1-2 lžičky 1-2 lžičky červené curry pasty dle chuti Curry pasta 7.5 g
150 ml 150 ml vývaru (masový nebo zeleninový) Vývar hovězí 150 ml
200 200 g kelímek šlehačky Šlehačka 35%
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.