

Baileys
Suroviny
- 1 slazené kondenzované mléko (SALKO)
- 0,5 l mléka
- 2 mandlové pudinky
- 0,3 l rumu (může být i méně)
- mandlová tresť
Postup přípravy receptu
Slazené mléko vaříme pomalu ve vodě 2 hod. Po vychladnutí otevřeme.
Mezitím si uvaříme hustý puding. Ten rozmixujeme spolu s vychladlým kond. mlékem do hladké hmoty.
Poté přilijeme rum a pár kapek tresti.
Znovu mixujeme.
Takto připravený alkohol plníme do láhví, které uchováváme v lednici.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Baileys
-
Geryyy: Stačí přidat víc rumu a hned je to řidší. Já dělám tohle "bejlís" ze dvou plechovek zkaramelizovaného Salka a dávám celý půllitr rumíku.
-
Eva: Může být i karamelový, mám to vyzkoušené a likérek je super.
-
Eva: kupovala sem ho v Kauflandu,tam ho maji porad
-
srettka: Nahodou jsem dneska koukla na tento recept a kdyz jsem si precetla tohle,tak jsem se tak rozchechtala,az me tekly slzy.Super
-
Miquel: ok, díky, zkusím všechno :) napadlo mě to převařit... ale nejdřív radši síto, vaření až jako poslední.
-
Evkalinka: Já bych to zkusil propasírovat přes jemné síto
-
Někde jsem udělala chybu.... Je to příliš husté a jsou v tom cucky, minicucky. Pudinky byl takový hutnější, lehce zcuckatěl, ale doufala jsem, že to rozmixuju. Bohužel. Pomoc, dá se to ještě něčím napravit?
-
Musím říct sehnat mandlový pudink je katastrofa. Vím někdo se asi diví, ale až kolegyně ho koupila v kauflandu. Já byla albert, tesco a nic. každopádně likér je moc dobrý dík moc za receptík
-
Tak likér je hotový, zdá se mi akorát dosti hustý, příště zkusím z jednoho pudinku...jinak chutově dobrý
-
Mňam mńam
-
-
Ahojky, chystám se ukuchtit nápoj na Vánoce ... Jak dlouho to prosím vydrží v lednici. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za odpovědi
-
Eva:to je dost divné, protože v obyčejném marketu Albert je naprosto běžně a mandlový pudink fakt není tak nedostatkové zboží aby nebyl v každém marketu
-
Vážně?
já byla v bille a hypernově a nic. Tak moc děkuju
-
Eva: Albert, Kaufland, Lídl....